© 2017 - Gebaar Maar

  • Facebook Social Icon
  • LinkedIn Social Icon
  • Google+ Social Icon
Gebaar Maar staat ingeschreven bij de Kamer van Koophandel.
Kvk-nummer: 65753011
 

Gebaar Maar

Docent & Tolk Nederlandse Gebarentaal

Over Gebaar Maar

Wie ben ik?
 

Mijn naam is Antine Snijder-Janse en ik ben docente Nederlandse Gebarentaal. In september 2011 ben ik aan de Hogeschool Utrecht begonnen met zowel de opleiding Leraar Nederlandse Gebarentaal als de opleiding Tolk Nederlandse Gebarentaal. Ik heb beide opleidingen met veel plezier gedaan en afgerond.

 

De afgelopen jaren ben ik steeds enthousiaster geworden over hoe prachtig de gebarentaal is, een taal die voor mij veel ‘sprekender’ is dan een gesproken taal. Dit enthousiasme hoop ik over te brengen op mijn cursisten en ook mee te nemen naar de mensen voor wie ik mag tolken.

 

 

LES

Lesgeven

 

Van kinds af aan droomde ik er van om docent te worden. Nadat ik kennis gemaakt had met gebarentaal, besloot ik deze twee passies te combineren. Tijdens mijn studie heb ik lesgegeven aan algemeen belangstellenden, dove kinderen, ouders van dove kinderen en studenten Nederlandse Gebarentaal aan de Hogeschool Utrecht.


Ik heb workshops gebarentaal verzorgd voor groepen studenten en voor een kerkelijke gemeente. Ook heb ik een cursus op maat gegeven aan ouders. Voor de Universiteit van Amsterdam heb ik de colleges gebarentaal van de Zomerschool 2015 verzorgd.

 

Op dit moment geef ik voornamelijk cursussen aan algemeen belangstellenden. Ook geef ik les aan collega's van dove werknemers.

Tolken

Meteen in het eerste jaar van de docentenopleiding besloot ik ook de tolkenopleiding te volgen. Door het zoeken naar de juiste vertalingen, leerde ik de gebarentaal op een ander, hoger niveau. Twee of meer mensen willen contact, waarbij ik voor hen mag vertalen, zodat dat contact makkelijker verloopt. Een prachtig vak!

Ik heb ervaring met het tolken in verschillende onderwijs-settingen, bij kerkdiensten en andere (christelijk) religieuze bijeenkomsten, het tolken in een ziekenhuis en bij de huisarts, werkgerelateerde gesprekken, vergaderingen en zwemlessen.